A Gyerekjógáról – 2. rész

Segíti a koncentrációt, fókuszt. Napjainkban egyre több és több gyerek képtelen arra, hogy huzamosabb ideig egy dologra összpontosítson. A jóga ezen úgy próbál segíteni, hogy tanítja a gyerekeket, hogy jelen legyenek, és például összpontosítsanak a légzésükre. Emellett a kiegyensúlyozó készségekre épülő pózok és játékok, a belső erő kifejlesztése is elősegítik az elme csendjét és megnyugtatását, gyakorlásuk természetesen növeli a figyelmet.

Fejleszti az önismeretet, a szervezet tudatosságát A jóga a mély légzés és a mozgás révén segíti a tudat testben való megteremtését. Ez lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy erős kapcsolatot alakítsanak ki a hallottak és az általuk megtett dolgok között. Azok a gyermekek, akik egészséges testfelismeréssel rendelkeznek, magabiztosabbak és erősebbek, jobb a testtartásuk, a légzésük, van bennük egy csendes erő. Amikor testüket a pózokon keresztül irányítják, a gyerekek többet megtudnak a testükről és arról is, hogy mire képesek. A test, a lélek és a szellem ezen tudata, valamint az, hogy mit érhetünk el, amikor mind a három együtt dolgozik, segít a gyerekeknek abban, hogy magabiztosabb, kedves, felelős felnőttekké váljanak.

Ösztönzi az egészséges szokások kialakulását Minden gyermekkorban elkezdett sport segít a gyerekeknek, hogy fizikailag aktívak és egészségesek maradjanak, és a mozgás beépüljön a mindennapi életükbe. A jóga ezt tovább javítja azáltal, hogy nem csak a fent említett egészséges szokásokat tanítja, hanem egy egészséges táplálkozási megközelítést is. Ezért például a gyerekjóga órák után soha nem fogunk cukorkát osztani!

Comments are closed