HANUMAN – Csípőnyitó óra

A gyakorlás során elköteleződünk Hanumán testtartása és más „csípőnyitó” ászanák iránt.  „Hanumán egy majom, az Úr Ramacsandra örök szolgája. Hanumán Isten tökéletes szolgáját képviseli. Ráma sok más majomharcossal együtt elküldte őt, hogy megkeresse Szítát, akit Rávana elrabolt. A történet szerint az indiai kontinensről egyetlen szökkenéssel ugrott át– innen az ászana elnevezése, amit mi spárgaként ismerünk- Lanka szigetére, s ott megtalálta Szítát. Ekkor Hanumánt foglyul ejtették, s a nagy csatározás közepette meggyulladt a farka. Kiszabadulva lángoló farkával gyújtotta fel Lankát. Hanumán Váju, a szélisten fia. Miközben Ráma Rávanával harcolt, Hanumán elrepült a Himalájába, hogy gyógynövényeket gyűjtsön, és azokkal segítsen a sebesült Laksmanon, az Úr Ráma öccsén. A csata után teljesült az a kívánsága, hogy örökké az Úr Rámacsandra szolgája lehessen.” (1)

Minden ászana a tudatosság gyakorlására szolgáló eszköz. Minden pózban megkérdőjelezheted magad, mit akarsz elősegíteni vagy mi elől akarsz menekülni? Minden pillanatban választhatsz a szabadság és a fájdalom között. Ragaszkodhatsz félelmeidhez, aggodalmaidhoz vagy felszabadítod magad? Hanumánnal bátorságot, félelemmentességet adsz magadnak. Megtöröd a megszokást és elengeded, ami nem szolgál! Ugorj!

Kérlek az eseményre csak gyakorlott jógásként gyere, VAGY ha hozzám jársz, akár kezdőként is jöhetsz, mivel ez esetben már megtapasztalhattad, hogy nálam komfortzónán kívül kerülsz… itt is az fog történni.

Február 17. szombat 9.30-11.45   Bérleteseknek -2 alkalom; bérlet nélkül 3000 Ft

Idézet: (1)  Tóth Soma László: Egyszerűen és érthetően a hinduizmusról

Comments are closed