HANUMAN – Csípőnyitó óra

A gyakorlás során elköteleződünk Hanumán testtartása és más „csípőnyitó” ászanák iránt.  „Hanumán egy majom, az Úr Ramacsandra örök szolgája. Hanumán Isten tökéletes szolgáját képviseli. Ráma sok más majomharcossal együtt elküldte őt, hogy megkeresse Szítát, akit Rávana elrabolt. A történet szerint az indiai kontinensről egyetlen szökkenéssel ugrott át– innen az ászana elnevezése, amit mi spárgaként ismerünk- Lanka szigetére, s ott megtalálta Szítát. Ekkor Hanumánt foglyul ejtették, s a nagy csatározás közepette meggyulladt a farka. Kiszabadulva lángoló farkával gyújtotta fel Lankát. Hanumán Váju, a szélisten fia. Miközben Ráma Rávanával harcolt, Hanumán elrepült a Himalájába, hogy gyógynövényeket gyűjtsön, és azokkal segítsen a sebesült Laksmanon, az Úr Ráma öccsén. A csata után teljesült az a kívánsága, hogy örökké az Úr Rámacsandra szolgája lehessen.” (1)

Minden ászana a tudatosság gyakorlására szolgáló eszköz. Minden pózban megkérdőjelezheted magad, mit akarsz elősegíteni vagy mi elől akarsz menekülni? Minden pillanatban választhatsz a szabadság és a fájdalom között. Ragaszkodhatsz félelmeidhez, aggodalmaidhoz vagy felszabadítod magad? Hanumánnal bátorságot, félelemmentességet adsz magadnak.

Megtöröd a megszokást és elengeded, ami nem szolgál?

Az óra szellemiségéhez igazodva két alkalmat választottam a Holdfázisok figyelembevételével.

Az első, áprilisi alkalom pont Újhold előtti napon lesz, mely időszakban akaraterőnk szilárdabb, energikusabbak és határozottabbak vagyunk. Ezért az óra alatti gyakorlatokat biztosan végigcsináljuk. Mivel méregtelenítésre is alkalmas ez az időszak, ezért a ‘mentális’ mérgeket -melyeket testünk is jól mutat- ezzel a gyakorlással könnyebben feloldhatjuk.

A második, májusi alkalom a holdfogyatkozás időszakában lesz. Az órán lehetőséged adódik kiáramoltatni testedből és lelkedből mindazt, amire már nincs szükséged; megszabadíthatod magad mindattól, ami már nem szolgál.

Időpontok:

2022. április 29 péntek  18.00-20.00

2022. május 20 péntek 18.00-20.00

A szeánsz ára 4000 Ft/ alkalom – egy alkalomra is jöhetsz, bérlet nem használható. Két alkalom együtt előre fizetve 6500 Ft.

Bejelentkezni az Időpontfoglalóban tudsz

Az órán biztosan komfortzónán kívül kerülsz… ezért ennek tudatában, kérlek az elvárásaidat és az egodat hagyd a Stúdióval szembeni parkban, óra után visszamehetsz érte.

Idézet: (1)  Tóth Soma László: Egyszerűen és érthetően a hinduizmusról

Comments are closed