JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS

A Namaskar Jógaoktató képzésen a jóga integrált megközelítését tanítom, ami azt jelenti, hogy a jógát a szőnyegen túlra is kiterjesztjük.

A képzés személyes kontaktórái során és a házi feladatok végzése közben a jógaoktató jelöltek megtapasztalhatják a klasszikus Hatha jógarendszer hatásait, miközben arra inspirálom őket, hogy a jóga minden ága, például a Raja jóga, a Karma jóga gyakorlatait integrálják a mindennapi életükbe.

A bölcsességre, a tudásra és különféle erőforrásokra támaszkodunk többféle jóga hagyományból. Az Ashtanga jóga, Kundalini jóga és a Yin jóga gazdagítják a közös gyakorlások élményét és segítenek elmélyíteni annak megértését, hogy mi a klasszikus HATHA jóga és hogyan kapcsolódik a modern jógastílusokhoz.

A képzés magában foglalja:

• Jóga filozófia és pszichológia

• 108+ ászana végrehajtás, instruálás, élettani hatásuk

• Jógasorozatok összeállításának alapelvei

• Ászana igazítás

• Pranayama

• Mantra és meditáció

• Anatómia és fiziológia

• Gerinc tudatosság és gyakorlatok a gerinc egészségének védelmére

• Tanítási készségek, kommunikációs készségek, saját hangod megtalálása

• Otthoni gyakorlás felépítése

• Jóga speciális alkalmazásai

 • A szabadság útja- Bhakti, Karma és Raja jóga gyakorlatok

A képzés

-csoportos foglalkozásokból,

-egyéni feladatokból,

-otthoni gyakorlati részből áll,

hogy tovább fejleszthesd ismereteid és megértésed, mint tanár.

A házi feladat egy állandó otthoni gyakorlat, összpontosítást, önálló munkát igényel Tőled. A házi feladatokat írásban készíted el; a képzésen elhangzottakra és a kötelező olvasmányokra, továbbá önálló kutatómunkára alapozva.

A házi feladatok elkészítése 20 órát vesz igénybe. A 180 órás képzéssel együtt ez a 200 órás tanúsítvány megszerzésének feltétele.

Felhívom figyelmed, hogy az otthoni gyakorlat a képzés lényeges része, kötelezően elkészítendő és  benyújtandó írásbeli feladat a képzés folyamán, előre egyeztetett határidőre.

A képzés és a házi feladatok elvégzése után a résztvevők a tanfolyam végén, sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után megkapják a Yoga Alliance International 200 órás Jógaoktatató tanúsítványát, mely Nemzetközi Jógaoktató képesítést jelent.

Jelentkezési feltételek cél szerint kétfélék: A opció Jógaoktató szándék: Legalább fél éves igazolható rendszeres (min. heti 2 alkalom) jógagyakorlás Motiváció a tudás fejlesztéséhez és elmélyítéséhez, elkötelezettség a tanulás iránt. Magas önfegyelem az otthoni gyakorláshoz és tanuláshoz

B opció Közelebb kerülni Önmagadhoz: Ha jógáztál már itt-ott és bár nem célod jógaoktatóvá válni, ám magad miattazért,

hogy végre csak magaddal foglalkozz, tudatosabbá válj a mindennapjaidban, belső nyugalomra lelj, mégis szeretnéd elvégezni a tanfolyamot (anno én is emiatt mentem az első képzésemre);

szeretnél elmélyülni a jógagyakorlásban, megismerni különféle jógastílusokat, akkor is van lehetőséged részt venni a képzésen. Ha szándékodban áll ezt a lehetőséget kihasználni, e-mailben jelezd és tájékoztatlak a részletekről.

Kezdés: 2021 – a többi képzési nap egyeztetés után kerül kiírásra

Befejezés: 2022

A tanfolyam kétévente indul (legközelebb 2023-ban); nem törekszik tucat jógaoktatók képzésére és nem gyorstalpaló. Személyiségformáló és alapos, megpróbál egyfajta életszemléletet átadni; Te döntöd el, mennyit hasznosítasz belőle. Akit ez elriaszt, kérem, más utat keressen.

Időbeosztás: havonta 2 hétvégi nap (szombat és/vagy vasárnap), alkalmanként péntek délután

A tanfolyam díja: egyösszegben 265 ezer Ft+ 100EUR (ez a YAI Oklevél díja) – részletfizetéssel 295 ezer Ft+100 EUR – max. 3 részletben.

Jelentkezési határidő: 2021.

Esetleges járványhelyzet miatt az oktatás zoom-on, online formában zajlik. A tanfolyam során a hiányzások maximum óraszáma 8 óra. Pótlási lehetőség maximum 2 alkalom, melynek díja 16 ezer Ft/alkalom, ennél több hiányzás esetén csak egy következő tanfolyamon van lehetőség pótolni vagy folytatni a tanulmányokat.

A vendégtanárok óráin kötelező a részvétel, pótlásra nincs lehetőség csak egy következő tanfolyamon.

Vidéki jógaoktató jelöltek a kötelező óralátogatásokat a Namaskar Jógastúdió éves táborában tudják teljesíteni.

Jelentkezés rövid bemutakozással: namaskarjoga@gmail.com

Comments are closed.